Відзначення дня фармацевтичного працівника


ДЕНЬ ФАРМАЦЕВТИЧНОГО ПРАЦІВНИКА - професійне свято усіх працівників фармацевтичної галузі, яке відзначається щорічно в третю суботу вересня. Його було встановлено Указом Президента України у 1999 році на знак визнання суттєвого внеску працівників фармацевтичної галузі в охорону здоров’я населення держави. 
Саме у 2019 році ви відзначаємо 20-річний ювілей цього свята. Це свято об’єднує тих, хто служить державі та людям. Адже в наш час суспільство саме на представників фармацевтичної галузі покладає особливо відповідальні завдання, чекає компетентності, ініціативи і творчого ставлення до справи.

В свою чергу Всесвітній день фармацевта був заснований Радою FIP на Всесвітньому конгресі фармації і фармацевтичної науки (World Congress of Pharmacy and Pharmaceutical Sciences) в 2009 році в Стамбулі, Туреччина. Вибір припав на 25 вересня, адже в цей день у 1912 році була заснована FIP.
Святкування було організовано спільно з медичними представниками підприємства фармацевтичної промисловості АТ «Київський вітамінний завод»: більш ніж 100 кращих працівників ТОВ «Ліки України» в цей вечір були запрошені на урочистості.

Вечір розпочався із привітань начальника відділу зовнішньої служби АТ «Київський вітамінний завод» Стахова Ігоря Богдановича та директора ТОВ «Ліки України» Назаренка Ігоря Володимировича. Впродовж вечора лунали святкові слова від заступників директора ТОВ «Ліки України», начальників відділів та завідувачів міських і районних аптек.

Кращих працівників підприємства було відзначено Грамотами та Подяками в.о. голови Чернігівської обласної державної адміністрації, Почесною грамотою та Подяками Чернігівської обласної ради, Почесними грамотами громадської організації «Всеукраїнська фармацевтична палата», Почесними грамотами обласного управління охорони здоров’я та обласного комітету профспілки працівників охорони здоров’я, Почесними грамотами міського управління охорони здоров’я, а також Почесними грамотами підприємства.

             

Також за підсумками фінансової діяльності дирекція відзначила особисто кращих завідувачів аптек та аптечних пунктів цінними подарунками: в.о. завідувача аптеки №17 м. Мена Василенко Оксану Анатоліївну, завідувача аптеки №27 м. Бахмач Ткаченко Тетяну Василівну,  завідувача аптечного пункту №4 аптеки №190 м. Прилуки Зуб Оксану Володимирівну,  завідувача аптечного пункту №2 МЛА №206 м. Чернігів Тимченко Світлана Віталіївна, але найбільший сюрприз очікував завідувача аптечного пункту №2 аптеки №210 Поліщук Лілію Миколаївну, яка додому поїхала з новим телевізором Samsung.

           

Вечір продовжився яскравою шоу-програмою, виступами гурту «DUENDO», пісочною анімацією від Маргарити Таішевої, а також урочистим розрізанням святкового торту.

      

Сьогодні фармацевтична галузь є однією з передових. Вона бурхливо розвивається, постійно оновлюється, перебудовується, впроваджуються нові моделі роботи. Вчені винаходять нові ефективні лікарські засоби, впроваджують їх у виробництво, розширюються та оптимізуються мережі аптек, запроваджуються нові методи медикаментозного забезпечення та обліку. Працівники фармацевтичної галузі самовіддано служать благородній справі покращення й збереження здоров’я громадян.