Електронні інструменти та аналітичні дані програми реімбурсації «Доступні ліки»

Актуально. Новини.  Програма реімбурсації «Доступні ліки».

Національна служба здоров’я України (НСЗУ) на своїй сторінці у Facebook інформує, що лікарями первинної ланки виписано понад 10 млн е-рецептів, з яких 8,7 млн пацієнти вже погасили в аптеках.

Окрім цього:

  • станом на 16 грудня 2019 р. програмою «Доступні ліки» скористалися 1,71 млн пацієнтів;
  • у середньому щодня лікарі первинки виписують своїм пацієнтам понад 50 тис. е-рецептів;
  • понад 1 млн пацієнтів скористалися програмою 3 і більше разів, понад 230 тис. пацієнтів — 10 і більше разів;
  • лише за останні 30 днів до програми приєдналося 144 тис. нових пацієнтів.

Детальніше ознайомитися з інформацією щодо е-рецептів можна в оновленому дашборді «Електронні рецепти: виписування та відпуск». Тут містяться дані про кількість та динаміку залучення пацієнтів до користування програмою реімбурсації «Доступні ліки», також оновлено аналітичну панель «Деталізація виписаних електронних рецептів за програмою «Доступні ліки». Ця панель показує розподіл елект­ронних рецептів за місцем виписування, віком та статтю пацієнтів, захворюваннями та міжнародними непатентованими наз­вами. Візуалізація є інтерактивною, тобто кожен може самостійно провести власний аналіз за різними показниками.

За матеріалами  https://www.apteka.ua/article/526063
З переліком аптек  ТОВ "Ліки України" в яких ви можете отримати медичні препарати за програмою "Доступні  ліки"  можна ознайомитись на нашому сайті за посиланням: https://liki.cn.ua/node/65407