ВООЗ оголосила новий спалах коронавірусної інфекції надзвичайною ситуацією загальносвітового значення + повідомлення з США

30 січня відбулося друга нарада Комітету з надзвичайних ситуацій, скликана генеральним директором ВООЗ в зв'язку зі спалахом нового коронавіруса 2019 р. (2019-nCoV). В цей же день, за повідомленням Центрів по контролю і профілактиці захворювань Centers for Disease Control and Prevention — CDC), підтверджений перший випадок передачі вірусу від людини людині в США.

Представники міністерства охорони здоров'я Китайської Народної Республіки повідомили про поточну ситуацію і вжиті заходи громадської охорони здоров'я. В даний час по всій країні зареєстровано 7711 підтверджених і 12 167 підозрюваних випадків. З підтверджених випадків 1370 є важкими і 170 чоловік померли. 124 людини одужали і виписані з лікарні.

 
Секретаріат ВООЗ представив огляд ситуації в інших країнах. В даний час зафіксовано 83 випадки в 18 країнах. З них тільки 7 не мали історії подорожей в Китай, і всього в 3 країнах за межами Китаю відбулася передача вірусу від людини людині. Один з цих випадків серйозний, але смертельних не було.
Переглянути всю статтю можна за посиланням https://www.apteka.ua/article/531858

Рубрики: