У пасажирів та членів екіпажу авіарейсу із Уханю не виявлено жодних симптомів респіраторних захворювань

 

Міністерство охорони здоров’я України (МОЗ) інформує, що під час польоту та посадки літака, який евакуював українців з Китаю, у жодного пасажира та членів екіпажу не було виявлено симптомів гострих респіраторних захворювань.

Усі люди, що прибули з Уханю, будуть транспортовані до місця обсервації — медичного центру Національної гвардії України «Нові Санжари» у Полтавській обл.

Варто нагадати, що на борту літака перебували 45 українців, 27 іноземців та члени екіпажу, серед яких 3 медики. Медичні працівники протягом усього періоду обсервації (14 днів) будуть проводити медико-санітарне спостереження як мінімум двічі на день усіх, хто перебуває в ізоляції.

Додатково люди, які перебуватимуть в обсервації, матимуть контакти медичних працівників, щоб у разі погіршення їхнього стану здоров’я або появи симптомів, які можуть свідчити про розвиток гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом, їх було госпіталізовано в інфекційний стаціонар. У такому випадку в інфекційному відділенні їм буде надаватися медична допомога і проводитися подальша діагностика.

Після прибуття до місця обсервації транспорт, яким перевозять евакуйованих та членів команди, пройде дезінфекційну обробку.

За даними https://www.apteka.ua/article/534601 (матеріали moz.gov.ua)

Рубрики: