Готовність регіонів до можливих випадків виявлення коронавірусу: результати селекторної наради

Віктор Ляшко, заступник міністра охорони здоров’я, 26 лютого 2020 р. провів у Кабінеті Міністрів України (КМУ) селекторну нараду з керівниками обласних державних адміністрацій (ОДА). Про це повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров’я України (МОЗ).

Заступник міністра зазначив: «Продов­жується температурний скринінг та перевірка стану здоров’я людей на всіх визначених пунктах пропуску — 7 прикордонних пунктів пропуску та 8 найбільших аеропортів. Завдяки спільним зусиллям Державної прикордонної служби України, медичних працівників, лікарів-епідеміологів, а також працівників Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів ми забезпечуємо температурний скринінг, вчасне виявлення та ізоляцію подорожуючих до закладів охорони здоров’я, які мають інфекційні стаціонари».

Разом з керівниками ОДА В. Ляшко обговорив розроблені регіональні плани протиепідемічних заходів та заходів щодо посилення режиму поточної дезінфекції в місцях масового скупчення людей.

У ході наради оцінено готовність областей до фіксування коронавірусної інфекції — визначено заклади охорони здоров’я, які використовуватимуться для госпіталізації й ізоляції осіб з ознаками захворювання на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом, та їх матеріально-технічне забезпечення.

Окрім того, за дорученням Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука до 11:00 27 лютого всі керівники ОДА мають подати МОЗ актуальну інформацію про виконання Національного плану протиепідемічних заходів щодо запобігання занесенню і поширенню коронавірусу на території України.

За матеріалами moz.gov.ua,

Рубрики: