Електронні лікарняні: Уряд ухвалив відповідне рішення

Електронні лікарняні: Уряд ухвалив відповідне рішення

У ході засідання Кабінету Міністрів України, яке пройшло 3 березня 2020 р., прийнято рішення, що передбачає автономізацію процесів та надає можливість відслідкувати весь процес оформлення лікарняного. Про це йдеться на урядовому порталі.

Юлія Соколовська, міністр соціальної політики України, зазначила, що «вже з квітня кожен лікар, який видає лікарняний, повинен підписати документ своїм цифровим підписом в електронній системі».

Тобто паперові бланки з часом відійдуть у минуле. Інформація через реєстр у Пенсійному фонді (ПФУ) автоматично передаватиметься у Фонд соціального страхування — в установі одразу знатимуть, що людина захворіла і має отримати компенсацію, — оскільки є платником єдиного соціального внеску, а також інформація передаватиметься роботодавцю, який через кабінет страхувальника на вебпорталі ПФУ матиме змогу бачити, що його працівник оформив тимчасову непрацездатність.

Ідентифікація лікарів у вебсервісі проводитиметься на підставі переданих Міністерством охорони здоров’я України (МОЗ) до ПФУ відомостей про заклади охорони здоров’я та фізичних осіб — підприємців, які мають ліцензію на провадження медичної практики. У свою чергу, інформація у МОЗ накопичуватиметься на підставі даних Національної служби охорони здоров’я про укладені договори із закладами охорони здоров’я.

За матеріалами kmu.gov.ua

Рубрики: