НА ВСІЙ ТЕРИТОРІЇ УКРАЇНИ ДЛЯ ПРОТИДІЇ КОРОНАВІРУСУ ОФІЦІЙНО ЗАПРОВАДИЛИ КАРАНТИН

НА ВСІЙ ТЕРИТОРІЇ УКРАЇНИ ДЛЯ ПРОТИДІЇ КОРОНАВІРУСУ ОФІЦІЙНО ЗАПРОВАДИЛИ КАРАНТИН
Кабінет міністрів України, починаючи від 12 березня, запроваджує карантин на всій території України задля протидії коронавірусу з Китаю.
Про це повідомляє пресслужба Кабінету міністрів України. 
Зазначається, що Кабміном запропоновано встановлення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів.
"На засіданні Кабінету міністрів 11 березня ухвалено рішення виділити 100 млн грн на першочергове придбання засобів індивідуального захисту для поточних потреб міністерств, відомств та служб, а також для поповнення держрезерву. Разом із цим задля виконання цього рішення до 1 червня заборонити експорт товарів протиепідеміологічного призначення, щоб гарантувати забезпечення необхідними засобами захисту населення", – йдеться в повідомленні.
Окрім цього, заплановано запроваждення карантину в навчальних закладах терміном на три тижні.
Також уряд ухвалив рішення закупити інфрачервоне обладнання  для проведення скринінгу на відстані в міжнародному аеропорті Бориспіль.
Нагадаємо, спалах коронавірусу розпочався з ринку морепродуктів та тварин у китайському місті Ухань. Він викликає симптоми, схожі на застуду, але швидко вражає легені й інші органи. Патоген належить до великої родини коронавірусів. Хвороба поширилася вже на десятки країн. Всесвітня організація охорони здоров'я дала офіційну назву новому вбивчому коронавірусу з Китаю - COVID-19. 
У самому Китаї його раніше назвали NCP (Novel Coronavirus Pneumonia), що означає - пневмонія, яка викликається новим типом коронавіруса. 
Перша вакцина від цього типу коронавірусу з'явиться не раніше, ніж через півтора року.
Джерелом спалаху коронавірусу є якась тварина. Водночас відомо, що вірус може передаватися і від людини людині повітряно-крапельним шляхом. Є підозри, що недуга може передаватися навіть в інкубаційний період, коли носій хвороби не підозрює, що інфікований.
В Україні 3 березня заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що в Україні зафіксували перший випадок інфікування коронавірусом .
Зараження виявили у чоловіка, який повернувся з Італії. 
Базові рекомендації для уникнення зараження коронавірусом:
уникати контактів з тваринами;
не їсти сире або погано оброблене м'ясо;
уникати контактів з людьми, у яких є ознаки захворювання;
регулярно та ретельно мити руки. 
За даними https://tsn.ua/
Фото з мережі

 

Рубрики: