363 400 доз вакцини від кору, паротиту та краснухи прибуло в Україну

Вакцини від кору, паротиту та краснухи.

В Україну 27 грудня 2019 р. на замовлення Міністерства охорони здоров’я України (МОЗ) доставлено 363 400 доз вакцини проти кору, краснухи та паротиту. Вакцину було закуплено за кошти державного бюджету Дитячим фондом Організації Об’єднаних Націй (ООН) (ЮНІСЕФ). Про це йдеться на офіційному сайті МОЗ України.

Всього цього року ЮНІСЕФ доставлено 1,7 млн доз вакцини проти кору, краснухи та паротиту.

«Щеплення допомагають захиститися від багатьох хвороб, тому ми маємо на меті забезпечити у кожному регіоні і в кожному населеному пункті їх достатню кількість. Сьогодні на замовлення МОЗ ми отримуємо чергову поставку вакцини проти кору, паротиту та краснухи. Ця партія вакцин дозволить продовжити планові щеплення діткам віком 12 міс та 6 років. Також вакцини будуть використовуватися для реагування на спалах кору, який триває в Україні з 2017 р. Цей спалах кору ще раз показав наслідки безпідставного ігнорування планових щеплень, тому закликаю всіх ще раз переглянути вакцинальний статус своїх дітей і свій особисто та надолужити пропущені щеплення», — зазначила Зоряна Скалецька, міністр охорони здоров’я України.

Щеплення можна зробити безоплатно в державних закладах охорони здоров’я або приватних клініках, які уклали договір з Національною службою здоров’я України. Безоплатно щепитися можуть усі діти, а також дорослі, які не хворіли на кір і не мають підтверджених даних про вакцинацію від кору.

Необхідно зазначити, що з початку року на кір в Україні захворіли більше 57 тис. осіб. З початку спалаху, що триває з 2017 р., внаслідок хвороби померли 41 особа, включаючи 25 дітей.

За матеріалами сайту https://www.apteka.ua/article/528101