Міністр охорони здоров’я України звернувся до всіх підприємств, організацій, асоціацій з проханням надати посильну допомогу в боротьбі з COVID-19

Міністр охорони здоров’я України звернувся до всіх підприємств, організацій, асоціацій з проханням надати посильну допомогу в боротьбі з COVID-19

Ілля Ємець, міністр охорони здоров’я України, звернувся до всіх підприємств і організацій, компаній та асоціацій з проханням надати посильну допомогу та приєднатися до благодійних проєктів і програм, які дадуть змогу посилити національну систему охорони здоров’я, підтримати медиків, а відповідно — зберегти життя і здоров’я кожного громадянина України. Міністр запевнив, що зібрані кош­ти будуть сконцентровані й використані для координації закупівлі якісних і надійних засобів індивідуального захисту медичних працівників (респіраторів, масок, рукавичок, костюмів і халатів, захисних окулярів), а також для придбання діагностичних тестів, апаратів штучної вентиляції легень, кардіомоніторів, газових аналізаторів, кисневих концентраторів, дезінфікуючих засобів та медикаментів.

Також він наголосив, що вкрай важливими в боротьбі з новим вірусом є інвестиції у дослідження й розробку адекватних методик лікування, а також навчання медичного персоналу. Пропонуємо увазі читачів повний текст звернення.

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ

(МОЗ України)

від 16.03.2020 р. № 02.1-21/7428/2-20

Федерація роботодавців України

Конфедерація роботодавців України

Українська рада бізнесу

Торгово-промислова палата України

Український союз промисловців і підприємців

Спілка українських підприємців

Європейська бізнес асоціація

Американська торговельна палата в Україні

Шановні панове!

Сьогодні перед нашою державою, як і перед усією світовою спільнотою, постав надзвичайно серйозний виклик. Пандемія коронавірусу COVID-l9 невпинно набуває глобальних масштабів. Найбільше страждають найуразливіші люди, а саме особи похилого віку, а також ті, хто не має доступу до ефективної медичної допомоги.

Усі країни об’єднують зусилля урядових інституцій і відповідального бізнесу для подолання особливо небезпечної інфекції та попередження невідворотних наслідків. Зокрема, Всесвітня організація охорони здоров’я станом на сьогодні (16.03.2020 р.) спільно з Фондом Організації Об’єднаних Націй та Швейцарським фондом благодійності створює Фонд солідарного реагування на COVID-19, щоб дати можливість окремим особам і організаціям зробити свій внесок.

Нині першочерговим завданням нашої держави є зміцнення потужностей спеціалізованих стаціонарів, центрів екстреної медичної допомоги, а також створення системи посиленого захисту для медичних працівників.

Міністерство охорони здоров’я України звертається до усіх підприємств і організацій, компаній та асоціацій надати в максимально стислі терміни посильну допомогу для забезпечення протидії пандемії коронавірусу COVID-l9.

Зібрані кошти будуть сконцентровані й використані для координації закупівлі якісних і надійних засобів індивідуального захисту медпрацівників (респіраторів, масок, рукавичок, костюмів і халатів, захисних окулярів), а також для придбання діагностичних тестів, апаратів штучної вентиляції легень, кардіомоніторів, газових аналізаторів, кисневих концентраторів, дезінфікуючих засобів та медикаментів.

Украй важливими є також інвестиції у дослідження і розробку адекватних методик лікування, а також навчання медичного персоналу.

Це новий вірус і нова ситуація, усі навчаються і шукають нові способи запобігання інфекціям, порятунку життів і мінімізації впливу.

У всьому світі великі й малі компанії, усвідомлюючи власну соціальну відповідальність, сповнені рішучості докласти зусиль для нерозповсюдження епідемії.

Ми зможемо подолати пандемію лише спільними зусиллями. Для забезпечення швидкого реагування на всі випадки зараження COVID-19, а також попередження непередбачуваних наслідків у разі стрімкого поширення, звертаємося до усіх соціально відповідальних компаній в Україні приєднатися до благодійних проєктів і програм, які дадуть змогу посилити національну систему охорони здоров’я, підтримати медиків, а відповідно зберегти життя і здоров’я кожного громадянина України.

За даними https://www.apteka.ua/article/538122

Рубрики: