У МОЗ ПОЯСНИЛИ, ЯК РОЗПАКОВУВАТИ ПРОДУКТИ З МАГАЗИНУ І ПІСЛЯ ДОСТАВКИ, ЩОБ НЕ ЗАРАЗИТИСЯ КОРОНАВІРУСОМ

 У МОЗ ПОЯСНИЛИ, ЯК РОЗПАКОВУВАТИ ПРОДУКТИ З МАГАЗИНУ І ПІСЛЯ ДОСТАВКИ, ЩОБ НЕ ЗАРАЗИТИСЯ КОРОНАВІРУСОМ

Придбані продукти у супермаркеті або після онлайн-доставки, щоб не допустити можливого проникнення нового типу коронавірусної інфекції COVID-19 до організму, потрібно перекласти до домашньої чистої ємності, а пакети слід викинути.
Після цього руки необхідно ретельно вимити з милом під водою щонайменше 45 секунд.
Про це розповів головний санлікар країни Віктор Ляшко під час брифінгу 23 березня, інформує ТСН.
Він наголосив, що онлайн-доставка продуктів є цілком безпечною. Оскільки згідно із законом до приготування і пакупання їжі допускаються винятково здорові люди. За виконанням цих правил стежать відповідні органи контролю. І відповідають за якість та безпечність самі компанії, які організовують доставку продуктів українцям.
Разом із тим, заступник міністра охорони здоров'я дав кілька порад, які необхідно здійснювати після розпаковування замовлення або доставки з магазину.
«Коли ми розпаковуємо упаковку, ми перекладаємо продукти харчування в домашню тару, яка промита і чиста, все інше ми передаємо на утилізацію. Після цього миємо руки під проточною водою, щонайменше 45 секунд гарно обробляючи їх милом, при цьому антибактеріальне мило не рекомендовано використовувати, достатньо звичайного мила і проточної води», – пояснив головний санлікар Віктор Ляшко.

За даними https://val.ua/ 


 

Рубрики: