Veklury - перший схвалений варіант лікування COVID-19 в ЄС

Veklury - перший схвалений варіант лікування COVID-19 в ЄС

Європейська комісія 3 липня видала дозвіл на маркетинг препарата Veklury (ремдесивір) компанії «Gilead» для лікування COVID-19.

Умовний дозвіл було видано в інтересах суспільної охорони здоров'я в зв'язку з пандемією COVID-19 і засноване на безперервному огляді даних, який почався в квітні 2020. Згідно з цим дозволом ремдесівір призначений для лікування COVID-19 у дорослих і підлітків (у віці від 12 років і старше і масою тіла не менше 40 кг), яким потрібна киснева підтримка. Схвалення 25 липня було рекомендовано Комітетом з лікарських засобів для застосування у людини (Committee for Medicinal Products for Human Use - CHMP) Європейського агентства з лікарських засобів (European Medicines Agency - EMA). 

Ремдесівір є нуклеотідний аналог з противірусної активності широкого спектра як in vitro, так і in vivo на тваринних моделях проти багатьох з'являючихся вірусних патогенів. Безпека і ефективність ремдесівіра в лікуванні інфекції SARS-CoV-2 оцінена в міжнародних клінічних дослідженнях фази 3. В умовах надзвичайної ситуації в сфері громадської охорони здоров'я і грунтуючись на наявних клінічних даних ремдесівір був схвалений в якості терапії пацієнтів з важкою формою COVID-19 в Японії, КНР (провінція Тайвань), Індії, Сінгапурі, Об'єднаних Арабських Еміратах, а тепер і в Європейському Союзі. За межами цих регіонів ремдесівір є досліджуваним, але не має дозволу на маркетинг. 

За матеріалами www.gilead.com, apteka.ua

Рубрики: