В Польщі співробітників аптек вакцинують від грипу безкоштовно, а в Україні?

Не дивлячись на те, що за вікном літо потрібно готуватись до осінньої та зимової пори заздалегідь. Адже саме з настанням холодної погоди почнуть зростати сезонні захворювання на грип та ГРВІ. В Польщі, наприклад, всі співробітники, що працюють з пацієнтами в організаціях, які уклали договір з Народним фондом охорони здоров'я (Narodowy Fundusz Zdrowia - NFZ), а також фармацевти і техніки, що працюють в аптеках, отримають в цьому році безкоштовну вакцинацію від грипу, про це заявив заступник міністра охорони здоров'я Януш Цешіньскі (Janusz Cieszyński). Напередодні про рішення «відшкодувати всім медикам вакцинацію проти грипу, тому що це найбільш вразлива група» оголосив міністр охорони здоров'я Лукаш Шумовського (Łukasz Szumowski). За його словами, можливість скористатися повною компенсацією отримують близько 500 тис. Чоловік. «Ухвалення системних заходів щодо забезпечення вільного доступу фармацевтів до вакцинації від грипу, особливо в умовах нинішньої епідеміологічної ситуації, пов'язаної з коронавірусів SARS-CoV-2, позитивно позначиться на безперервності роботи аптек, убезпечивши їх від тимчасового закриття в сезон грипу через брак кадрів », - вважає Ельжбета Піотровська-Рутковська (Elżbieta Piotrowska-Rutkowska), президент Головною аптечної палати (Naczelna Izba Aptekarska).

«Безпека фармацевта - безпека пацієнта. МОЗ починає розглядати фармацевтів як одна з ланок в системі охорони здоров'я », - вважає фармацевт Марцин Пёнтек (Marcin Piątek).
В компанії ТОВ "Ліки України", яка працює на теренах Чернігівської області і в минулому році була проведена вакцинація співробітників від грипу, і в цьому теж планується. 
«На нашому підприємстві для попередження захворювання на грип в минулому році була проведена безкоштовна вакцинація працівників і в цьому також плануємо. Я сподіваюсь, що керівники інших підприємств також долучаться до цієї справи і, турбуючись про здоров’я колективів, проведуть вакцинацію своїм працівникам. А якщо таке буде зроблено скрізь на Чернігівщині – це значно посилить імунітет вакцинованих та дозволить людям уникнути захворювання і значних витрат на лікування. Все необхідне для вакцинації є в мережі наших аптек, які розташовані практично у всій області»,- зазначив директор ТОВ «Ліки України» Ігор Назаренко.
Тож не відкладаючи турботу про власне здоров'я плануйте все заздалегідь і як рекомендують вітчизняні та міжнародні фахівці - проводьте вакцинацію від грипу та інших захворювань. Всі необхідні ліки та лікарські засоби Запитуйте в мережі аптек ТОВ "Ліки України" в м. Чернігів та Чернігівській області.

Адреси аптек мережі ТОВ "Ліки України" за посиланням: https://liki.cn.ua/pharmacy

 


 


 
 

Рубрики: