В Україну буде закуплений лікарський засіб ремдесивір

В Україну буде закуплений лікарський засіб ремдесивір

3 вересня під час брифінгу щодо поточної ситуації з поширенням COVID-19 в Україні Максим Степанов, міністр охорони здоров’я України, повідомив про те, що станом на 9:00 в Україні виявлено 128 228 лабораторно підтверджених випадків COVID-19 та 59 676 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 2430 нових випадків, а одужали 859 пацієнтів.

За попередню добу було здійснено 46 151  тестування, з них 23 990 — методом полімеразної ланцюгової реакції та 22 161 — методом імуноферментного аналізу.

У розрізі регіонів найбільше нових випадків інфікування зареєстровано в Харківській (301), Києві (280), Тернопільській (242), Львівській (209), Івано-Франківській (163), Чернівецькій (137) та Одеській (116) областях. В Чернігівській області - 2050 випадків за ввесь період пандемії.

Станом на сьогодні задіяно 29,7 тис. лікарів для лікування хворих на коронавірусну хворобу, а також 46 тис. середнього та молодшого персоналу.

Окрім того, він зазначив, що на засіданні Кабінету Міністрів України, яке відбулося 2 вересня, було прийнято рішення про виділення додаткових коштів для закупівлі лікарського засобу Ремдесивір. «На даний момент цей лікарський засіб не зареєстровано в Україні, але він включений у національний протокол лікування COVID-19, і закон дозволяє його ввезти на територію країни», — наголосив міністр. Також станом на початок вересня 2020 р. заклади охорони здоров’я забезпечені всіма необхідними засобами індивідуального захисту.

Але Ремдесивір не є панацеєю, тож закликаємо всіх жителів дотримуватись карантинних правил: зберігати дистанцію, мити та дезіинфікувати руки, носити захисні маски - хворобу легше не допустити ніж лікувати. Також нагадуємо, що під час карантину спрямованого на запобігання коронавірусній хворобі COVID-19, аптеки мережі ТОВ "Ліки України" працюють в штатному режимі. В наших аптеках та аптечних пунктах ви зможете придбати наявні лікарські засоби та засоби індивідуального захисту, антисептики, товари медичного призначення, маски, рукавички, тощо. 

З метою забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби на період дії карантинних заходів ТОВ "Ліки України" знижує ціни на лікарські засоби призначені для запобігання виникненню і поширенню COVID-19.

Запитуйте лікарські засоби в мережі аптек ТОВ "Ліки України" в м. Чернігів та Чернігівській області.

Адреси аптек мережі ТОВ "Ліки України" за посиланням: https://liki.cn.ua/pharmacy

Ретельно мийте руки після відвідування аптек, магазинів, інших громадських місць, дотримуйтесь правил карантину та будьте здоровими. 

Рубрики: