Затверджений новий реєстр ліків, що входить до програми "Доступні ліки"

Затверджений новий реєстр ліків, що входить до програми "Доступні ліки"

Затверджений новий реєстр ліків, що входить до програми "Доступні ліки" і тепер він збільшився на вісім препаратів - повідомляє Національна служба здоров’я в Україні. 

Наразі програма «Доступні ліки» включає 264 лікарських засоби. З них: 200 – для лікування серцево-судинних захворювань; 48 – для лікування діабету ІІ типу; 15 – для лікування бронхіальної астми; 1 – для лікування ревматичних хвороб.

Відсоткова частка препаратів - 60% ліків українських виробників, решта – іноземні (Німеччина, Польща, Швейцарія, Франція та інші.). Понад 2,3 млн пацієнтів в Україні отримують "Доступні ліки", 61% із них – люди, старші за 65 років, які завдяки програмі реімбурсації зменшили витрати на лікування і це для них суттєва підтримка.

«Доступні ліки» можна також отримати і за електронним рецептом. Електронний рецепт на «Доступні ліки» – це документ, створений в електронній системі охорони здоров'я. За ним можна отримувати лікарські засоби безоплатно чи з незначною доплатою по програмі «Доступні ліки». Пацієну рецепт надходить по СМС, але якщо немає можливості отримати на мобільний пристрій - роздруковують у вигляді інформаційної пам'ятки у лікаря за вимогою пацієнта.  Перелік аптек можна дізнатися на дашборді «Електронна карта аптек-учасниць програми реімбурсації лікарських засобів («Доступні ліки»)»: https://nszu.gov.ua/e-data/dashboard/pharmacy-map чи зателефонувавши в контакт центр НСЗУ за номером 16 77.

Мережа аптек ТОВ "Ліки України" також приймає участь у державній програмі реімбурсації лікарських засобів "Доступні ліки" тож відвідавши наші аптеки Ви зможете отримати безкоштовно ліки які входять до реєстру програми. Запитуйте лікарські засоби в мережі аптек ТОВ "Ліки України" в м. Чернігів та Чернігівській області.

Адреси аптек мережі ТОВ "Ліки України" за посиланням: https://liki.cn.ua/pharmacy

 

 

 

Рубрики: