ТОВ "Ліки України" - від аптечного складу до найбільшої мережі аптек в області

ТОВ "Ліки України"

 

1973 рік увійшов в історію СРСР як вирішальний рік 9-ої п’ятирічки. До видатних досягнень Чернігівщини цього року відноситься введення з 25 вересня 1973 року в експлуатацію нової п’типоверхової споруди обласного аптечного складу загальною площею 6188 кв.м. В його будівництві велика заслуга належить Волоху Дмитру Степановичу, начальнику Чернігівського аптеко управління, та Папоротному В.Ф., завідувачу аптечним складом. В той час це був один із найкращих складів Української республіки.

 

Зроблено було багато: створені умови для належного зберігання ліків, встановлено чотири ліфти, підйомники, придбані засоби малої механізації, на кожному поверсі обладнані кімнати персоналу, душові, організована їдальня для працівників. Під час обладнання приміщень і організації робочих місць, особливо активними були: заступник завідувача складом Бондар О.Р., фармацевти Шаповал С.Б., Білозерова Л.І., Рекун О.В., Туманевич О.М., Масловська В.М., Линюк М.С. та допоміжний персонал: Неділько Н.С., Набатнікова Н.Г., Помілуйко Н.П. Колектив складу працював як єдина сім’я. Це був найчисельніший колектив серед аптечних колективів області: складався із близько 200 працівників. Частину роботи з обліку кадрів вела секретар Петренко Л.С., а з 1989 року цю справу продовжила секретар Пономаренко Н.М.

 

На складі була добре організована громадська робота, розгорнута художня самодіяльність: хоровий колектив «Ромашка» був одним із найкращих серед самодіяльних медичних колективів міста й області. Також на складі завжди існували добрі трудові традиції взаємодопомоги, поваги до старшого покоління і підтримки молодих працівників.

 

З 1974 року він був єдиним в області, оскільки із введенням його в дію, як нового потужного закладу, у 29.07.1974 року Ніжинський аптечний склад був ліквідований на підставі розпорядження ГАПУ МОЗ УРСР. Зважаючи на це, Чернігівський аптечний склад забезпечував всі аптечні і лікувально-профілактичні заклади області. Навантаження було дуже великим: до аптечного складу була підведена залізнична колія для зручності розвантаження вагонів; згодом на території складу побудовані допоміжні приміщення для зберігання лікарських рослин та їх подрібнення, спиртосховище, гаражі та інше. Це був цільний майновий комплекс, який виконував важливу функцію постачання ліків до найвіддаленіших міст і сіл області.

 

З року в рік обсяг роботи аптечного складу зростав, відповідно збільшувався об’єм перевезень і штат працівників. Вже через 5 років, у 1978 році транспортний парк налічував 43 автомобілі і 44 особи авто персоналу.

 

Із введенням в експлуатацію споруди аптечного складу, частина його площ на 5-му поверсі були надані під контрольно-аналітичну лабораторію, яка до того розміщувалася в тісному приміщенні при обласному аптечному управлінні. З кожним роком обласний аптечний склад обслуговував все більшу кількість аптек не тільки по Чернігову, а й по всій області.

 

Станом на сьогодні це сучасна компанія ТОВ "Ліки України" з найбільшою мережею аптек по місту та області, що налічує понад 100 діючих аптек та аптечних пунктів в якій працює більше 400 фахових спеціалістів: фармацевтів та провізорів. 

 

Рубрики: